ZELENI PRSTEN MALJENA

ZELENI PRSTEN MALJENA

PONUDA INTERAKTIVNIH SADRŽAJA I DOMAĆE KUHINJE U SELIMA NA OBRONCIMA MALJENA

 

 PROJEKAT  ZA RAZVOJ SEOSKOG TURIZMA NA OBRONCIMA MALJENA PODRŽALE TURISTIČKE ORGANIZACIJE 6 OPŠTINA MALJENSKOG PRSTENA .

VALJEVO, MIONICA, LJIG, GORNJI MILANOVAC,POŽEGA ,KOSJERIĆ

PLANINSKI CENTAR DIVČIBARE PREDSTAVLJA OGROMAN EKONOMSKI POTENCIJAL ZA MALA GAZDINSTVA KOJA GRAVITIRAJU KA PLANINI.

VELIKI BROJ HOTELA I ODMARALIŠTA NA PLANINI  IMAJU PROBLEM MANJKA SADRŽAJA  I TAKO PRUŽAJU  ŠANSU ZA OZBILJNU SARADNJU SA  MALIM DOMAĆINSTVIMA NA OBRONCIMA DIVČIBARA   NA TEMU DNEVNIH  IZLETA SA OBAVEZNIM UKUSNIM OBROKOM U NEKOM SEOSKOM AMBIJENTU.

ADMINISTRATIVNE GRANICE 6 NAVEDENIH OPŠTINA PREPLIĆU SE NA OBRONCIMA MALJENA I DIVČIBARA . TURISTIČKE ORGNIZACIJE  PROMOVIŠU SAMO SVOJU ADMINISTRATIVNU TERITORIJU PA TURISTI NEMAJU JASNU SLIKU O PONUDI SADRŽAJA I ATRAKCIJA U OKOLINI . DANAS SE MOGU VIDETI TURISTI SA DIVČIBARA KOJI ČESTO ZALUTAJU U SELA KA KOSJERIĆU, VALJEVU MIONICI,KOŠTUNIĆIMA… , TRAŽE SADRŽAJE.  NEKU TURISTIČKU LOKACIJU POPUT VODOPADA, PEĆINE ,VERSKOG OBJEKTA,PROIZVODNOG DOMAĆINSTVA. DA PROVEDU PAR SATI U PRIRODI,PRIČAJU SA DOMAĆINIMA I RUČAJU U DRUGAČIJEM AMBIJENTU.

OVIM PROJEKTOM  BRIŠEMO ADMINISTRATIVNE GRANICE I FORMIRAMO ZAJEDNIČKU PONUDU INTERAKTIVNIH SADRŽAJA I DOBRIH MESTA ZA IZLET I RUČAK U PRIRODI ODNOSNO  U SELIMA MALJENSKOG PRSTENA .

NAVODIMO PRIMER IZLETA IZ HOTELA SA DIVČIBARA GDE SEMOŽE PONUDITI GRUPNI IZLET ILI POJEDINAČAN PORODIČNI IZLET DO RECIMO MIONICE KOJI SE ZAVRŠAVA SA RUČKOM U AUTENTIČNOM SEOSKOM AMBIJENTU.

U MIONICI SE  MOŽE OBIĆI RIBNIČKA PEĆINA GDE CARUJU SLEPI MIŠEVI, SVRATITI U MANASTIR SVETOG PETRA I PAVLA KOJI SE NALAZI  PORED PEĆINE I POPRIČATI SA MONASIMA O ISTORIJI MESTA.LINK

DALJE CETE POSETITI FARMU(link), PROIZVODNJU SOKOVA,(link)MUZEJ KAMENA(link), RODNU KUĆU ŽIVOJINA MIŠIĆA(link).NA KRAJU PRAVI DOMAĆINSKI RUČAK IMAĆETE U DOMAĆINSTVU TOMAŠEVIĆ NA SVEGA 800m OD RODNE KUĆE ŽIVOJINA MIŠIĆA.(LINK)

 

U NAREDNIH 15 DANA PREDSTAVNICI TO IZ NAVEDENIH OPŠTINA DELEGIRAĆE DOMAĆINSTVA KOJA MOGU  PONUDITI DNEVNE SADRŽAJE  U SVOM AMBIJENTU (NA FARMI ,VODENICI,RIBNJAKU PROIZVODNJI HRANE) ILI SE NALAZE UZ ZANIMLJIVU TURISTIČKU LOKACIJU ,A IMAJU USLOVE ZA PRIHVAT GRUPA TURISTA NA RUČAK. …

 

GOSTI ČESTO IMAJU SPECIFIČNE ZAHTEVE ZA HRANOM PA OVIM PROJEKTOM ŽELIMO PRIPREMITI DOMAĆICE DA DOČEKAJU I UGOSTE I TAKVE GOSTE .

 

PO PET PREDSTAVNIKA/CA  IZ 6 NAVEDENIH OPŠTINA  PROĆI ĆE JEDNODNEVNU   PRAKTIČNU OBUKU IZ KULINARSTVA NA TEMU POSNE,VEGETARIJANSKE ,VEGANSKE ISHRANE I TRADICIONALNE KUHINJE.  TO  ĆE BITI PRAKTIČAN RAD U KUHINJI-PRPREMNJE HRANE .

PLANIRANI TERMIN ZA OBUKU DRUGA POLOVINA SEPTEMBRA.

ZAJEDNO SA PREDAVAČIMA NENADOM GLADIĆEM(LEPIM BRKOM) I MOMČILOM CONIĆEM PROFESOROM GASTRONOMIJE, 30 DOMAĆICA  USVOJIĆE I PREDSTAVITI SA JEDNE STRANE VEGETARIJANSKI MENI OD 10 JELA I SA DRUGE STRANE TRADICIONALNI MENI OD 10 JELA KOJA ĆE OPET USVOJITI I  NADOGRADITI U SVOJOJ PONUDI .

NOVU PONUDU 30 DOMAĆICA  ĆE ZAJEDNIČKI PREDSTAVITI NA PROMOCIJI PROJEKTA I DEGUSTACIJI NOVOG MALJENSKOG MENIJA U OKTOBRU  U ETNO SELU GOSTOLJUBLJE. NA PROMOCIJU ĆEMO POZVATI PREDSTAVNIKE HOTELA I ODMARALIŠTA IZ NAVEDENIH 6 OPŠTINA.

 

KOMPLETNU PONUDU SADRŽAJA KOJI SMO NAZVALI „ZELENI PRSTEN MALJENA“ZAJEDNO ĆE NASTAVITI DA PROMOVIŠU I NADOGRAĐUJU TURISTIČKE ORGANIZACIJE NAVEDENIH ŠEST OPŠTINA.

ZAJEDNIČKA PONUDA SVIH LOKACIJA BIĆE PREDSTAVLJENA NA SAJTU SELO.RS POD NAZIVOM ZELENI PRSTEN MALJENA.

 

OBUKE I PROMOCIJA PROJEKTA BIĆE ODRŽANI U KOSJERIĆU U ETNO SELU GOSTOLJUBLJE.

 

PROJEKAT PODRŽALA AMERIČKA AMBASADA U BEOGRADU

 

 

 

 

Add Comment

Your email is safe with us.

Prijavite se Naša kooperativa

Molimo unesite tačne podatke. Podaci će biti verifikovani putem maila

Reset Your Password